dinsdag 18 januari 2022

Lloret de Mar 2

 Wie kent Lloret de Mar niet uit zijn of haar jeugd? Ik denk dat iedere jongeling wel eens in deze populaire badplaats is geweest, of in ieder geval daarvan heeft gedroomd.

Lloret is een plaats in de Spaanse regio Catalonië. In 2020 heeft de plaats een inwonertal van 40.000. Het is een van de meest toeristische badplaatsen van de Costa Brava, misschien wel van de gehele Spaanse kust.

Lloret de Mar is vooral gericht op niet-Spaanse strandtoeristen en in de zomer loopt het inwonertal van de stad soms op van 40.000 naar 160.000. In de zomermaanden trekken jongeren uit heel Europa naar Lloret de Mar en nabijgelegen badplaatsen als Blanes en Calella om vakantie te vieren. Men vindt er dan ook een groot aantal clubs, bars, casino’s etc. Lloret is ook een populaire badplaats voor jongeren uit Nederland en België. Dat heeft ertoe geleid, dat in het stadje veel Nederlandse eettenten, cafés en disco's aanwezig zijn.

De komende dagen gaan we hier rondbanjeren, voor zover de Covid beperkingen dat ons toestaan.

Onze campingplek is midden in het stadje, op een soort terrassen camping, met deels uitzicht op het stadje.

Uiteraard is het hier vergeven van de appartementen complexen, want je zult je bezoekers toch een plek moeten geven.


De ramen van de camper zijn onderweg besmeurd geraakt met inmiddels opgedroogde pekel, wat een grijze film achterlaat. Natuurlijk kan Hoofd-uitzicht dit niet zo laten bestaan en komt alras de plantenspuit en trekker uit de mottenballen, om de zaak weer helder te krijgen.

Vannacht heeft het weer gevroren, maar als het zonnetje tevoorschijn komt loopt het kwik al snel op naar 15 graden.

Vanmiddag wandelen we naar het winkelcentrum in het stadje

Ik heb de Chromecast met Android TV meegenomen, maar heb de afstandbediening thuisgelaten, oké, niet slim.

In de Mediamarkt worden we geholpen door een heel aardig meisje, dat plotseling een paar Nederlandse woorden over ons uitstrooit. Ze blijkt een paar jaar in België gewoond te hebben, gelukkig voor haar in het Vlaamse deel. 

Op de terugweg ontdekt Hoofd-ornithologie een paartje halsbandparkieten in een palmboom, waarvan ik een aantal foto's maak. Zo heeft ieder voordeel zijn nadeel, want door de zon zie ik geen jota in het beeldscherm, dus gaan de foto´s op de gok. Wel, kennelijk heb ik misgegokt.

Morgen maar eens even naar het strand wandelen