zaterdag 9 augustus 2014

Duitsland 3 Wildeshausen

Vandaag gaat het op de fiets naar Wildeshausen.  Het is een stad in de Duitse deelstaat Nedersaksen. Het is de Kreisstadt van het Landkreis Oldenburg. De stad telt 18.866 inwoners. Naburige steden zijn onder andere Dötlingen, Ganderkesee en Großenkneten. Het is vandaag zaterdag en omdat het de afgelopen nacht een beetje laat is geworden, zijn we ook laat onderweg. Het is ritje via een fietspad van een kleine 8 kilometer en het voert ons langs een grotere weg waar hard wordt gereden. Het is een rit der herkenning: “O ja, weet je nog toen, en He, hier staat dat hotel met dat gekke dak. In het stadje eerst maar even via de Aldi voor de openings tijden, maar ze zijn tot 8 uur vanavond open, dus ‘tied sat’. Bij de Combi in Bunde heb ik gisteren 2 flesjes Whiskey gekocht, maar dat blijkt zulke ‘braggel’ te zijn, dat Ali het heeft weggegooid. Ik heb er toch nog een redelijke borrel van gedronken en voel mij nog steeds slecht. Hoe was dat ook alweer met het ‘boontje om zijn loontje’. Verder blijkt in het stadje, dat alle winkels al dicht zijn en ons niets anders blijft dan een heerlijk broodje te eten met een kop cappuccino; “daar knapt een mens weer van op” zong Rita Corita alweer lang geleden.

SAM_6899 (800x600)

Plotseling begint onze bediening druk heen en weer te rennen als in de verte een stoet paardrijders met koets en bruidspaar aan komt rijden

SAM_6901 (800x600) SAM_6902 (800x600)

en zowel het bruidspaar en alle paardrijdende begeleiders een drankje aangeboden krijgen. Als dan ook nog 1 van de heren, met luide stem, een soort van lied aanheft is het feest compleet. “Never a dull moment in Wildeshausen”

De terugreis gaat ‘entlang’ der Hunte, een snelstromend riviertje in een prachtig stuk natuurgebied.

SAM_6908 (800x600)

SAM_6898 (800x600)

En dat het natuurgebied is blijkt wel uit het feit dat we nog maar nauwelijks een slang kunnen ontwijken en even verderop, op een open stukje veld, een vos ontdekken.

‘Sontag Ruhetag’