vrijdag 8 augustus 2014

Duitsland 2 Oldenburg

Vandaag gaat het naar Oldenburg om onze koelkast te laten repareren, want  in Oldenburg zit namelijk een Hymer dealer de firma Fassbender. De vorige keer dat we hier waren hebben we een heel positieve ervaring opgedaan en we hopen op een tweede dergelijke ervaring. De afspraak is om 14.00 uur, maar we besluiten om iets vroeger te gaan. Om 12. 00 uur staan we op de spreekwoordelijke stoep oftewel op de  naast de firma gelegen camperplek. Stroom aansluiten, anders ontdooit de diepvries en wordt de koelkast warm want het is buiten 28 graden en binnen ietsje warmer, maar ons hoor je niet klagen.

Ik meld me even bij de balie en de vriendelijk mevrouw belt onmiddellijk ’der Meister’, die is nog even in gesprek, maar komt direct. Ik krijg de stille hoop dat we 2 uurtjes eerder worden geholpen. Ali loopt nog even door de zaak, want je kunt hier geweldige zaken aanschaffen voor de camper. Zo bestaat er een ‘Sonnenschutz’ voor het enorme panorama raam, waarbij je wel naar buiten kunt kijken en dat lijkt ons ideaal. Het wordt namelijk wel erg donker in de camper als de voorruit ‘dicht’ zit om de zon te weren. Een nieuw led lampje bij het bed, een paar nieuwe ‘keilen’ oftewel oprij dingen voor als de camper scheef staat, enzovoort.

Ik zal een lang verhaal kort proberen te houden, maar ‘der Meister’ laat ons rustig tot 2 uur wachten, tot verbijstering van de balie mevrouw. Om exact 14.00 uur meldt zich  ‘der Meister’ maar besluit dan om het zelf maar te doen, omdat er geen personeel ‘vrij’ is. Ik krijg het gevoel dat hij een beetje chagrijnig wordt, maar hij repareert wel de brander van de koelkast en binnen de kortste keren werkt deze als een tierelier. Ook hebben we een probleem met de omvormer, die van 12 volt, 220 volt maakt, maar kennelijk is hem dat niet doorgegeven en hij reageert dan ook als door een wesp gestoken. “Ik ben “der Meister” maar ben nu wel het werk, maar even daarna werpt hij zich eerst op onze deur, die de afgelopen dagen niet helemaal goed wil sluiten.

Als ik daarna het probleem met  de ‘Wechselrichter’ wil uitleggen, functioneert deze als vanouds. “Klaar is Kees” en hij rijdt de camper weer terug op de camperplek. Onderweg zegt ie, “20 Euro in der  Trinkgeld pot en alles ist oké” “En waar staat die pot?” vraag ik hem verbaasd,  hij wijst op zichzelf.

‘Der Meister’ is bijna een uur voor ons aan het werk geweest en vraagt 20 euro ‘Drinkgeld”.

Wij rijden weer naar ons ‘plekje’ in Dotlingen en de komende dagen ga ik mij ook bedrinken aan de “Finest Straight BOURBON WHISKEY” Imported from U.S.A. Op de achterkant staat “Kornbrennerei BOENTE Recklinhausen, Germany. Dus de komende dagen zal ik wel geen ‘echte’ bourbon proeven.

Proost.