dinsdag 26 augustus 2014

Duitland 18 Fulda 1

Alweer een heel klein beetje bekomen van het drama laptop. Hoewel ik er aardig stuk van ben en ja, ik heb het over het eigenhandig 'mollen' van mijn laptop. Hoogstwaarschijnlijk zijn alle Duitsland foto's verdwenen.
Na noeste arbeid zit ik nu op Ali haar tablet te tikken met alle nadelen van dien.

We staan, met de camper, in Fulda, de 'Barok' stad, zoals ze het zelf noemen, maar zeker ook de begraafplaats van Bonifatius. Ik zie in gedachte al een aantal Friezen opveren, he Bonifatius?  Jazeker,  die Bonifatius, die "wij" in Dokkum op 5 juni 754 een kopje kleiner hebben gemaakt en die Bonifatius is een maand later hier in Fulda bijgezet. We gaan zijn graf bezoeken, want hij ligt opgebaard in de Dom van Fulda.

Maar eerst laten wij ons rondleiden door het 'Stadtschloss'.

(O ja, de fotos staan allemaal onderaan, wat dat wil niet anders bij de blogger van Android)

Aansluitend doen we een stadswandeling, onder leiding van diezelfde 'Herr Reinfeldt'. Het regent, maar Herr Reinfeldt denkt dat hetwel zonder jas kan, nou daar komt hij snel van terug.

Ik kan rustig zeggen dat Fulda een mooie binnenstad heeft, met prachtige 'vakwerkhuizen', waarvan sommige echte neppers zijn omdat ze het hout raamwerk er later voor hebben 'geplakt'.

Het ligt in de bedoeling dat we morgen naar Eichenzell  7 km verderop gaan, waar ook een mooi "Schloss" te bezichtigen valt.

Foto 1 is de Dom in Fulda

Foto 2 Bonifatius standbeeld

Foto 3 Dom interieur

Foto 4 Vakwerkhuis

(hm, toch even zoeken naar een andere Blogger)