vrijdag 29 augustus 2014

Duitsland 21 Aschaffenburg 1

Het slot van Aschaffenburg bij nacht.

Na ons bezoek aan Gemunden am Main, drinken we nog een biertje, een wijntje en bereiden het eten voor. Na het eten kijken we nog, maar liefst, 2 DVD afleveringen van " Waking the Death". En dan wordt het tijd om te gaan slapen. Nu staan we exact tussen 3 snelwegen en, daar bovenop, pal langs een spoorweg. Pas, nu de televisie uit is, lijkt het alsof de treinen 'dwars' door de camper rijden. Na een tijdje begin ik zelfs het verschil te horen van de diverse soorten treinen. Niet alleen, goederen- en/of personentreinen, zelfs de verschillende soorten locs begin ik te onderscheiden. Dit geluid, met een frequentie van 10 minuten, wordt steeds meer 'lawaai', dat wordt afgewisseld met het 'jankende' geluid van voorbij snellende vracht combinaties. Kortom, dit 'orkest' van geluiden houdt mij wakker en als ik, zo nu en dan, indommel geldt dat voor hooguit 10 minuten. Het loopt tegen 2 uur, als een stel jongelui zich aanmelden. Pal achter onze camper wordt een feestje gebouwd. Met geopende ramen staan 2 auto's elkaar de 'decibel loef' af te steken. Ik geef mijn verzet op en stap van bed. Ali wordt wakker van mijn gerommel, " wat doe je?" "We vertrekken". 2 minuten later zijn we onderweg naar de volgende stop, Aschaffenburg. De weg is smal en heuvelachtig, maar na een uur rijden we de Willigisbrucke op en wordt ons een prachtig beeld op de Johannesburg gegund.

Het is druk op de camperplek als we om 3 uur s' nachts aankomen en we kunnen nog net een plekje aan de 'slechte kant' vinden. Dit betekent geen stroom en voor vannavond geen sateliet ontvangst. In slaap komen valt niet mee en om 8 uur sta ik weer naast het bed. Onze buren aan de 'positieve' kant zitten al aan het ontbijt en ik vermoed dat ze gaan vertrekken. Probeer dan nog maar eens in te slapen. "Lang leve het ontspannend camperleven" Dat ik niet de enige ben met een oogje op dat plekje wordt duidelijk als een medecamperaar zijn camper ook al 'gevechtsklaar'  zet. Ali gaat, in pyama, op een strategische plaats staan, met als resultaat dat we nu op de plek staan die we in april ook al bezetten. Als er dan ook nog een stroomaansluiting vrij komt.......

De Johannesburg vanuit onze camperplek. We hebben het allemaal bekeken en dus halen we de fietsen van de camper en peddelen de 18 km naar Obernburg am Main. Over het stadje valt werkelijk niks te vertellen, behalve misschien dat er een vestiging van Akzo Nobel gevestigd is, maar daar zullen alleen Delfzijlsters in geïnteresseerd zijn. Voor ons telt alleen dat het een leuke afstand is en we prachtig langs de Main kunnen fietsen. Ali riskeert nog een boete omdat ze appels van een boom plukt. Soms blijkt het een vrouw zonder scrupules te zijn.