woensdag 20 februari 2013

Onderweg 13

Tarifa

Gister worden we gewekt door het zachtjes tikken van de regen op onze camper. Dus, met deze regen, geen boulevard wandelingen meer in Torre del Mar, wat ons doet besluiten het verderop te zoeken. Na onderzoek wordt het Cabopino, vlakbij Marbella en nog 100 km voor Tarifa, ons verzamelpunt voor de Marokko reis.

Onderweg zou er nog LPG getankt moeten worden. Nou is dat m.i. niet echt nodig want het metertje van de LPG staat nog op 4 ledjes, dus nog redelijk vol.
Ali kan redelijk overtuigend overkomen dus wordt de TomTom ingesteld op "via LPG-station in Malaga".
Er dient even bijverteld te worden, dat LPG in Spanje bijna niet verkrijgbaar is en iedere gelegenheid aangegrepen moet worden om dat in te slaan voordat we in Marokko zijn, want daar is het helemaal niet te krijgen.

Het weer verslechtert zienderogen, enorme lichtflitsen, donderslagen en regen, regen en nog eens regen gepaard gaande met harde wind.

Opeens zegt Ali, "kijk, hier hebben ze ook LPG" en inderdaad, aan de kant van de weg staat een Repsol station. Na een paar kilometer verderop komt ze met de vraag; "geeft TomTom wel aan dat je dan ook moet stoppen, als je via ingeeft?" Nu luister ik soms maar half naar die, door vrouwelijke na├»viteit  ingegeven, vragen, dus rijd ik rustig verder, maar begin nu ook na te denken.

Na 7 kilometer, na het Repsol station, mompel ik zacht; "ik geloof dat je een punt hebt" en pak de eerstvolgende afrit. Stel "navigeer naar LPG station" in en inderdaad, we mogen weer richting Malaga om daar 32 liter LPG  te hamsteren. De tank is dus half leeg i.p.v. nog vol zoals de lampjes aangeven.
Blijkt ook nog, dat alle informatie die we tot ons hebben genomen rond deze reis, het "nieuwe Spaanse LPG nippel" verhaal aan ons voorbij is gegaan en daardoor krijg ik alle verloop nippels van dit tankstation in handen.
Na een nacht van onvoorstelbare zware regen, zoveel dat het zelfs de camper inloopt, zijn we nu aangekomen in Tarifa en dus 15 km verwijderd van Afrika.


We kijken, achter de camping, op het prachtige enorm groot gele zandstrand alvast naar de overkant een kleine 15 km verderop ligt Marokko (Noord Afrika).

Hier in de straat van Gibraltar waait het eigenlijk altijd, waardoor de Kitesurfers hier een Walhalla vinden. Verder verzamelen hier ontelbare meeuwen zich op het strand.

Morgen begint Marokko dag 1 met de eerste maaltijd en briefing van de gehele Marokko-groep.