zondag 1 september 2024

Holzminden 19

 

Charles Leclerc, wint in zijn Ferrari, op Monza, zijn thuis circuit, tegen alle verwachtingen in de Formule 1 race. 

De Italianen worden an Mass helemaal "pazzo" van vreugde. 

Ik ga niet teveel uitweiden over allerlei strategieën, van 1 stop en 2 stops, maar het was een enerverende race. Om eerlijk te zijn heb ik zitten te schreeuwen achter mijn laptop over de meest onwaarschijnlijke beslissingen van diverse teams. Het is namelijk op Monza een zogenaamde "No Brainer."  Monza is 1 stop. Maar de hele top ging voor 2 stops. Red Bull als eerste......!!!?? Kortom, ik heb genoten, met een grote G.


Even over mijn ander hobby! Ik heb de Endfed vanaf de verticale antenne, over de camper gespannen naar een verlengde tentstok. Minder windvang, meer ontvangst.


Ik heb al eens eerder vermeld dat, bij mooi weer, de meest vreemde vaartuigen langskomen. Maar ook de meest vreemde bestuurders van diezelfde vaartuigen. Dit stel komt aan gedobberd en wil aan wal. Meneer ligt achterin, op z'n gemakkie, aanwijzingen te geven aan moeders. Ze voelt de gladde stenen en weigert aan land te gaan. Meneer blijft bevelen schreeuwen, hoe ze het moet doen. Ali pakt alvast haar fototoestel, want dit gaat geheid mis!!.. Niets van dat alles, vrouwen zijn niet zo driest als wij mannen en zij wacht rustig haar moment af om aan wal te stappen. De enige hoop, die ik nog heb, is dat meneer kopje onder gaat.... jammer.


Meneer de reiger denkt, "komt wat komt, ik wacht op mijn volgende maaltijd."

Max, oh sorry, euh, ik denk 6e, of zoiets. Maar het kampioenschap wordt weer een beetje spannender