woensdag 11 september 2024

Holzminden 29

Het voordeel van in een camper vertoeven is, dat je heel, heel dichtbij de elementen bent. Ik noem het een voordeel. Ali haat het. 

Vannacht stormt het ongelooflijk hard en dat gaat gepaard met harde regen. Ik vind het heerlijk om ernaar te luisteren, zeker nu we geen last meer hebben van een lekkage en geniet ik volop. Let wel, het is midden in de nacht en ik bedenk al dat ik hier iets over ga zeggen in deze Blog. Omdat het nacht is gaan je gedachten toch wel een beetje met jezelf aan de loop. Ik denk dat een ieder dat wel eens heeft ervaren. Problemen worden in de nacht groter, maar de poĆ«zie stroomt rijkelijker. Terwijl ik lig te luisteren en het heen en weer zwiepen van de camper ervaar komt de volgende zin bij me op. "De onbarmhartige harde wind geselt de camper met een striemende regen." Bijna wil  ik uit bed stappen om het op te schrijven, maar dat gaat mij echt wat te ver! Het is ook nog eens koud, dus dan laat je het wel, tenzij het een onvermijdelijke sanitaire stop is.

Over koud gesproken, vanmorgen word ik uit bed gestuurd: "OM DE KACHEL AAN TE STEKEN." Echt waar, de kachel moest vanmorgen aan, want het was buiten 11 graden en binnen ongeveer 17 graden en dat is toch te koud voor oudere mensen.


Het verbaast ons iedere keer weer, als deze rondvaartboot langs komt en er totaal geen mensen op zitten. Dat kan toch nooit uit, maar ja, ze zullen het wel weten, nietwaar.


Er zijn mensen die hele schilderijen op hun camper laten zetten. Ik heb in het verleden daar wel voorbeelden van laten zien. Deze mensen vinden een afbeelding achter hun raam dus heel mooi, maar zelf zie je het niet, lijkt mij.


Maar ze hebben nog meer voor ons, toeschouwers, in petto. Wat te denken van deze sunblockers. Je waant je gelijk op een slagveld in Normandiƫ, maar daar zullen ze wel niet over nagedacht hebben. Poppy's noemen de Engelsen deze klaprozen, die symbool staan voor de gevallenen in de eerste wereldoorlog.

Of ga ik nu te ver in mijn associaties?