zondag 8 september 2024

Holzminden 26

Zo zit je te puffen van de warmte, zo trek je de volgende ochtend dikke sokken aan omdat je koude voeten krijgt. Het overkwam ons, allebeide (voordat iemand van de één of andere denkt dat die een koukleum is), vanmorgen. Het is donders vochtig en de luifel, die ik vannacht niet heb ingedraaid, is kleddernat. Dit geldt ook voor de stoffen parasol, die we voor de garagedeur hebben staan, anders wordt, onder andere, mijn bier warm.

Het was gisteren zo benauwd, dat de kanoërs er de voorkeur aan gaven om zich maar in de Weser te laten zakken in plaats van je in het zweet te peddelen.

Des te meer respect voor dit meiske die, ze komt overigens hier iedere dag langs, de hitte trotseert en haar baantjes trekt. Stroomafwaarts richting thuis, zoals nu, is wel relaxed, maar stroomopwaarts is het echt werken geblazen.

Gistermiddag, U weet nog wel, na dat drankgelag, wandelen we langs dit schitterende pand. Jammer genoeg zijn niet al de teksten leesbaar, maar het zijn stichtelijke woorden die prachtig uitgesneden op de gevel zijn aangebracht. Let ook even om de evenzeer mooie windroos, die op het dak prijkt.


U zult, als niet camperaar, niks vreemds aan deze foto ontdekken. Maar als rechtgeaarde camperaar, is dit een gruwel. (Tenzij je dikke vrinden bent.) Je staat met je camper op een heerlijke plek, met een ruim uitzicht op de rustgevend stromende Weser. Het genieten met een Grote G. Totdat...... een collega camperaar verschijnt en op deze manier naast jou komt staan. Ik vrees dat U nog steeds het "probleem" niet ziet.
Met deze opstelling (tenzij het een Engelsman betreft) zitten de deuren pal tegenover elkaar. Met andere woorden: "Je zit elkaar de gehele dag aan te gapen." Oh ja, je moet ook overleggen, wie, wanneer zijn luifel uit mag draaien....

En jullie maar denken dat wij dit allemaal maar zo maar even doen he.... Nee het is een echte wetenschap..