donderdag 5 september 2024

Holzminden 23

Als je niet beter zou weten, krijg je hier het gevoel dat we ieder moment kunnen opstijgen. Het waait een halve storm, ongeveer windkracht 7 vanuit het oosten en dat is precies in de lengte van de camper. De luifel wordt op momenten vervaarlijk omhoog geblazen, ondanks de 3 sterke banden die aan de dikke haringen zijn bevestigd. Dus kiezen we ervoor de boel naar binnen te draaien.

Maar ja, dan zit je pal in de zon en met 28 tot 30 graden en in diezelfde warme wind, is dat geen pretje.


Dus kruipen we, allebeide aan een andere kant van de camper, in de schaduw, want anders is het niet te harden. (Let even op de theedoek op het droogrek.) Verderop zien we ook al mensen in een soort worstelgevecht met hun luifel, terwijl die hem hebben opgezet, met deze harde wind. 


De derde buurman, die ook net is aangekomen, moet eerst zijn dak op, om de luifel van de Duct-tape te ontdoen, want kennelijk is deze al eens een keer over de kop gegaan.


Wie veel minder last van deze warmte hebben, zijn de mensen in dit landingsvaartuig. Met een hoop herrie hoor ik ze al van verre aankomen. Er moet ook wel een enorme motor in dat apparaat liggen, want het is een vierkante bak, waarvan de goede vaareigenschappen ver te zoeken zijn. Het ding maakt daardoor een enorme hekgolf, zodat de halve steiger overspoeld wordt.

De verwachting is, dat het nog steviger zal gaan waaien, dus we wachten het maar af en genieten!