maandag 9 september 2024

Holzminden 27

Gister namiddag nadert ons een lagedrukgebied, die het weer in zijn geheel op de kop zet. De temperaturen dalen dramatisch. Ik bedoel 10 graden in een paar uur is wel extreem.

Maar er ontstaan een paar luchten waar Van Ruisdael alleen maar van heeft kunnen dromen. Hoewel Albert Cuyp er ook iets van kon. (Luchten schilderen.) Het begint met deze prachtige regenboog, die zich manifesteert aan de andere kant van de Weser. Dat is maar goed ook want anders was Ali achter die pot met goud aan gegaan.

Hier lijkt het, alsof Holzminden in de brand staat, veroorzaakt door de regenboog? Dat kan natuurlijk niet, want een regenboog is niets anders dan waterdruppels die door de zon worden beschenen. 

Wat te zeggen van deze opname, als de wolken boven Holzminden zich ontwikkelen tot een regenbui. Het ook aardig donker wordt, terwijl naar het westen toe de zon langzaam aan kracht verliest, maar nog wel voor licht zorgt. Die kleuren!

Nu komen we hier al een paar jaartjes en ontdekken we aan de overkant een satellietschotel die aan vermomming doet. Nu weet ik niet of de bladeren, die door de schotel heen groeien, ook een negatieve uitwerking op de ontvangst hebben, maar 1 van de 4 aangeslotenen zal dan wel geklaagd hebben. Hoewel de Duitse satelliet (Astra 1) bijna met een breinaald te ontvangen is.


Vanmorgen doe we inkopen bij de Edeka in de stad, omdat er een kaart op de bus moet en de postzegel daarvoor we bij de "Getränkenladen" moeten kopen en posten. (Ik heb daar al eens iets over geschreven.) Maar de Bäckerei Engel vergoedt veel, heerlijke broodjes en even zo lekkere koffie, lees espresso.