donderdag 21 september 2023

Thuis, Camper en nieuwe (oude) hobby

 

Vorige week, bij thuiskomst, worden we gewaarschuwd voor marters die de buurt maar vooral de auto's onveilig maken. De buurman verderop, waarvan de binnenkant gedeeltelijk verwoest is, zet zijn auto op de meest vreemde plekken, want zo gaat het verhaal, die marters komen steeds naar dezelfde plek.

Maar ja, wij hebben ook nog eens last van dakhazen, die te pas en te onpas op het camperdak klimmen om daar vreemde dingen te doen, zoals het in de was zetten van het camperdak.

Ik moet wel met het schaamrood op de kaken bekennen, dat ik het er een beetje bij heb laten zitten. Zeker als het op camperwerk aankomt. Want ik had het, op mijn manier, ook heel erg druk.

Hierboven ziet U een ware metamorfose van de zogenaamde tuinkamer, eigenlijk Ali haar domein.
Maar een paar weken terug ontmoette ik in Holzminden DD5DG..... ja, een Duitse zendamateur. We raakten aan de klets en ik vertelde dat ik 30 jaar geleden ook zendamateur met een licentie was geweest. "Zendamateur ben je voor je leven" en ik kon het zo weer oppakken, volgens deze collega.
Het vuur ging bij mij weer smeulen, tot later een laaiend vuur. Ik mailde de RID, de huidige Telekom.
Jammer, ze konden mij niet meer terug vinden, maar ik kon gerust weer examen doen. Toen ik dit meldde op een zendamateur forum, stroomden de bewijzen van mijn callsign binnen. Die heb ik vervolgens allemaal naar de RDI gestuurd. Een lang verhaal kort...... ik heb mijn zendamateur roepnaam weer terug....

De hobby heeft mij weer in de greep, zeker nu ik ook op de HF banden mag uitzenden.
Zendapparatuur in huis gehaald, grote antennes in de tuin en gaan.....
In een paar dagen tijd en een hoop geklooi met antennes, het bouwen van een bureau, kan ik eindelijk een paar verbindingen maken. Italië, Slovenië, Rusland, Ukraine, San Marino (heel klein landje in Italië) Kroatie, Ukraine, Spanje en nog een paar landen..... waar ik verbinding mee heb gemaakt.


Dat allemaal met een draadje van het slaapkamerraam naar een mast achter in de tuin...... en Ali vindt het allemaal maar goed....

Nu ben ik bezig om een tijdelijk licentie voor Spanje te krijgen en dan gaat het spul allemaal mee.


Deze oude man is best wel een beetje trots.