zaterdag 9 september 2023

Henxel 6

Gisteravond zitten we op het terras, want de zin in koken is Jikke vergaan, na 3 pilsjes. Dus gaan we in het restaurant eten. Tenminste, als je nog van een restaurant kan spreken bij dit veredelde cafetaria.  Want allerlei vlees-dingen worden vergezeld van een portie patat. Een Pizza Tonne (tonijn) wordt onze keuze. We zitten buiten, want binnen is het helemaal niet te harden van de warmte.

Er passeert een jonge dame het terras, waar Rubens jaloers op zou kunnen worden. Op haar been is een tatoeage te zien, waarvan nog net een staartje van een slang valt te ontdekken. Ik kan het niet laten, "Wie weit geht er?" vraag ik, wijzend op haar Tattoo. Met haar hand geeft ze de hoogte van haar heup aan. "Lass mahl sehen!" Vraag ik brutaal, waarop ik verwacht dat ze alleen hard gaat lachen, of blozend verder zal lopen. Maar zonder blikken of blozen tilt ze haar rok tot ver boven haar heupen omhoog. We ontdekken een gigantische getatoeĆ«erde slang op haar been tot boven haar heup. 

Voor de grootste drukte, maar vooral warmte, doen we onze inkopen bij de Albert Heijn, in Winterswijk. Kennelijk zijn er meer mensen met dit zelfde idee, want het is al aardig druk.

Ik loop er twee keer aan voorbij, maar de derde keer valt mijn oog op dit bord. Er valt hierover voldoende te melden. Te beginnen met de naam van de sokken. Mijn hemel, zijn we met z'n allen al zo aan het aftakelen dat wij erop gewezen moeten worden dat we een "sok" aan onze "footie" dragen? Dan de prijs. 50% is al niet niks, maar als je drie tegelijk koopt heb je ook alweer een cent verdiend, want dan kosten ze €3,- per stuk. Trouwens, 1 paar kopen kan niet eens, ze zijn met 3 gebundeld. 

Dan de dames "t-shi", want meer energie had de maker van dit bord niet. Ook hier kun je "Multi sports" in beoefenen. Want Multi is iets, net zoals Multivlaai, multitool, multiplex, multimedia en niet te vergeten de multisim.

Jullie merken het al wel, door de warmte begint mijn hoofd ook al een beetje multi kanten op te gaan.

Wij kiezen voor een "rustig aan dag" want meer energie zit er voor vandaag niet in. 


Dan nog even dit aandoenlijke tafereel. Na een lange en zware jacht, hebben vader en schoonzoon eindelijk het vuur kunnen opstoken om hun vangst, voor de vrouwen, te kunnen bereiden.

Iedere dag kunnen wij van dit schouwspel genieten. Ze zijn wel zo vriendelijk om ons regelmatig te vragen of het niet teveel walmt.

Om 4 uur is de blog geschreven, alleen het redigeren laat vandaag iets langer op zich wachten.......