maandag 4 september 2023

Henxel 1

 

Ja, ik kan er niet om heen, DE 10 VAN MAX. Nooit weer zul je kunnen zien dat 1 coureur 10 keer op een rij een Grand Prix zal winnen. Max Verstappen doet het!

Dan nog een moment om niet te vergeten. Dagenlang zit Ali, met haar fototoestel klaar om de "vleugeldroger," vast te leggen.  Dan weer is het dier net ondergedoken en krijgen we een opname van een stromende rivier, dan weer alleen de staart van het beest. Maar nu.... de "Vleugeldroger" in al haar glorie vastgelegd, wat onmiddellijk duidelijk maakt hoe Ali aan die naam komt. En.... zelf geschoten..

Het eerste gedeelte van de trip van vandaag is adembenemend mooi. Niet alleen de plaatjes die het oplevert, maar ook de naam van de route. Wat te denken van "Die Strasse der Weser renaissance." Werkelijk en wij komen er langs.

Renaissance of niet, ook nu nog spreken de beelden voor zich, of niet?

Maar dan krijgen de beide navigatie systemen mot met elkaar. Er ontstaat allereerst onenigheid over de nog te rijden afstand. Ze verschillen maar liefst 25 km in afstand. Ali wil haar Sygic graag trouw blijven, dus nemen we een afslag, die ons onmiddellijk daarna weer op dezelfde weg terugvoert.

Ja, dat moet je bij mijn derde navigatie niet doen! Direct moet Sygic voor straf in de hoek blijven staan en verklaart ze haar tijdelijke liefde voor TomTom. 


 Met als gevolg dat we onmiddellijk onze, tot dan toe, idyllische route inruilen voor de harde Autobahn.

Maar zodra we in de buurt van Henxel komen is er weer van alles te beleven en wensen wij het verse bruidspaar een gelukkige toekomst.

We zijn via Huppel weer Nederland binnen gehuppeld en staan op de camping Het Wieskamp vlak aan de grens met Duitsland. De camping is overigens overgenomen door een organisatie genaamd Capfun. Ik weet niet of het daar beter van wordt. Ook nu zijn we omringd met Duitsers, dus kunnen we het Duits langzaam af gewennen.

Maar wij hebben een "gouden plekje," dus komen wij de eerste week wel door.