maandag 11 september 2023

Groningen

Wat kunnen sommige dingen in het leven opeens anders gaan dan gepland. Had ik een paar dagen geleden al een keer gemeld dat er (weer) een lekkage is geconstateerd, nu zal dit onze de hele week op de kop zetten. Er is namelijk regen voorspeld.

De vorige keer had John Douwes, uit ten Boer, al gemeld dat hij de lekkage wel wou repareren, maar wij kozen voor een "camperboer" uit Siddeburen. Temeer we anders de camper weer in de belasting moesten zetten en die 2000 meter in Siddeburen durfden we wel te wagen. Tja, soms maak je verkeerde keuzes, want het lekt nog steeds.

Vanmorgen belt Ali met John, die net terug is van vakantie. Ja, we kunnen woensdag  komen, voor de reparatie. Dus.......

Dat betekent inpakken en naar huis. Maar in 30 graden opruimen, terwijl je nog geen enkele voorbereiding hebt getroffen, pfffft wat een hitte zeg. De onverstoorbaarheid van Ali sleept mij erdoor, anders had ik de reparatie uitgesteld.

Dus draaien we, even na half twaalf, van de camping af. Eerder die ochtend waren Jikke en Mink al richting huis vertrokken. 

Natuurlijk nadat alles "spic & span" is achter gelaten.

Nu verbaas ik mij er al over, dat we vanaf de camping linksaf moeten, want dat leidt naar allemaal kleine weggetjes, maar het zij zo.


Langs het schooltje, waar ik een paar dagen geleden nog een bandenplaksetje heb geregeld voor Mink z'n lekke band.


Langs de Spin, waar we deze week al een paar keer op onze fietsritjes, aan voorbij zijn gekomen.


Om vervolgens kilometers lang op dit smalle weggetje te moeten rijden. Denk niet dat we hier rustig alleen kunnen rijden. Diverse campers, vrachtwagens, bussen en trekkers met oplegger, komen ons tegemoet. Dan is het wel even passen en meten. Maar de omgeving is hier werkelijk prachtig en we nemen bedroefd afscheid van deze omgeving.

Onderweg kan de airco het niet meer aan en komt er zelfs warme lucht uit het apparaat. Ik ben dan ook bekaf als we voor de deur de camper achteruit inparkeren.