vrijdag 1 september 2017

Gluckstadt

Vandaag viert Mink zijn achtenzestigste verjaardag. Als je het zo optikt is het een achtenswaardige leeftijd. Na het ontbijt brengen we aan zijn camperdeur een kortstondige aubade c.q. serenade, waarvan ik de indruk krijg dat gelijktijdig de buren ook gewekt worden.

DSCN5962 (800x450)

Onderweg merken we dat de Hollanders ook onderweg zijn…… Ja mensen, deze foto vindt mijn fotografe zo leuk dat ik hem wel “moet” plaatsen, vandaar deze flauwe grap.

Vandaag gaat het onder water en over het water. De eerste via de Weser-tunnel, de tweede met de pont over de Elbe.

DSCN5967 (800x450)

De “Elbfähre Wischhafen-Glückstadt wordt een aantal keren aangekondigd door TomTom als  “neem over ….. meter de Ferry”.  Drie ferry’s oversteken verder en drie kwartier later mogen wij oprijden en dicht op elkaar gepakt gaat het de Elbe over. In totaal neemt het een uur in beslag. Op de radio horen we dat er rond Hamburg een file staat, met 1 uur vertraging, onze alternatieve route, dus “No Swett”.

DSCN5968 (800x450)

Veel water staat er niet, maar de kapitein zal wel weten wat hij doet. Even later trekt het water zich nog verder terug.

DSCN5969

Nooit eerder hebben we meegemaakt dat, als we een stadje binnenrijden, wij een vuurtoren in beeld krijgen. In Gluckstadt is dat wel het geval. Let ook even op de dreigende wolkenpartij, die we even later ook op de camperplek zullen ontdekken.

DSCN5971 (800x450)DSCN5972 (800x450)

Twee foto’s vanaf onze camperplek voor vannacht, met 5 minuten er tussen. De eerste met alleen nog dreigende wolken, de andere foto is gemaakt als de dreiging tot uitvoer wordt gebracht. De bui die over de rivier op ons afkomt is onmiskenbaar en dat wordt de camper in vluchten.

Zo dadelijk gaat het te voet richting stadje, om aldaar met een etentje de verjaardag van Mink te gaan vieren.