vrijdag 15 september 2017

Soltau 1

De eerste gekleurde bladeren vallen vanochtend gestaag op ons dak, de zomer is afgelopen, de herfst kondigt zich aan.

DSCN6253 (800x450)

“Vor der Schranke”, is de uitdrukking en zo staan we, moederziel alleen, voor de camping Imbrock, waar we van alle camping faciliteiten gebruik mogen maken. Dat we hier staan is zeker NIET te danken aan onze Navigatie, in tegendeel. Als niet mijn eigenste navigator de gehele rit met de kaart op schoot had gezeten en keer op keer het apparaat overrulend, weet ik niet waar we uiteindelijk terecht waren gekomen. “Kolere”, wat een ongelooflijk kl…te apparaat. Was het een tijd terug zo dat het ding ons de meest “achterlijke” kleine weggetjes instuurde, nu willen we kost wat kost, Hamburg vermijden. We laten het ding een alternatieve route uitrekenen en kiezen daarvoor. Wat schetst onze opperste verbazing, wat later overgaat in ergernis, “IJzerenheinig” blijft het kreng ons de “Autobahn” opsturen, richting Hamburg. Het gaat zo ver dat het zelfs kiest voor een “karrespoor” om ons maar van route te laten veranderen. Zo langzamerhand begin ik meer dan genoeg van dit “NON” apparaat te krijgen. Levensgevaarlijk, bij iedere kruising roept het ding iets, terwijl mijn navigator iets anders roept. Je zou je hak op het ding zetten.

DSCN6239 (800x450)

De wind helpt ook niet echt mee, want die staat meestentijds dwars op de weg. Als een vrachtwagen ons tegemoet komt, klapt het door de gehele camper.

DSCN6236 (800x450)

Gelukkig zorgt een vriendelijke vrachtwagen chauffeur voor de broodnodige rust. Met een uiterst kalmerend gangetje van rond de 60 KM/u. sukkelt hij door de prachtige Duitse dreven, met ons daar kilometers lang achteraan.

DSCN6242 (800x450)DSCN6243 (800x450)DSCN6244 (800x450)

Want, wat is het hier in deze omgeving toch prachtig en wat zijn de dorpjes, waar we doorheen komen, toch allemaal lieflijk, pittoresk en rustiek (Even die emmer moeilijke woorden leeggooien).

DSCN6250 (800x450)Wat zijn de dames hier toch vriendelijk. Op dit soort stekjes ontvangen ze, tegen een vergoeding, heren voor een liefdevol gesprek. Vaak wordt het gesprek achterwege gelaten.

DSCN6248 (800x450)

Natuurlijk zijn er altijd weer heren die, bij dit soort bezoekjes, helemaal aan hun “trekken” komen, waardoor zo’n voertuig vast komt te zitten. Natuurlijk zijn er dan altijd weer anderen die, met hun trekker de dames komen redden.

Op het moment van schrijven schrikken we op door een enorme klap onweer en de regen komt met bakken uit de hemel.