maandag 12 juni 2023

Noorbeek - Groningen

 Kwart voor 8 rijden we van de camping vandaan om ruim 7 km verderop te tanken.

We hadden het tankstation ontdekt, toen we met de bus naar Maastricht gingen en vooral de prijzen waren heel billijk. Ook nu blijft de diesel net onder de €1,50 per liter. Dat is nog altijd 2 dubbeltjes, mag je dat nog wel zeggen, goedkoper dan de prijzen langs de snelweg.


Het 60km/u weggetje is smal en hier en daar nog smaller gemaakt om de vaart eruit te halen. Het gaat berg op  berg af en het uitzicht is soms nihil. Maar het Limburgse land is mooi.


Heel mooi!


Als een aantal keren heeft Ali mij de opdracht gegeven om een foto van dit mooie pand te maken. Ja, zij zat altijd bij het raam als we met de bus gingen, dus doet ze het vandaag maar zelf. Je ziet aan het mooie licht dat het nog vroeg op de dag  is.


Ach, eigenlijk staat half Limburg vol met dit soort prachtige woningen en/of boerderijen.


Dit silhouetten feest is even na Maastricht genomen, ter hoogte van vliegveld Maastricht - Aken en dat is aan de strepen van bedrijvigheid in de lucht wel te zien.


De brug bij Zwolle, want dan ben je in een uurtje thuis. 

Natuurlijk lag het in de bedoeling om nog wat langer onderweg te zijn, maar er zijn diverse punten die ons ertoe hebben bewogen eerder huiswaarts te gaan.
Natuurlijk is dat mijn gezondheid, want de wondroos is nog niet helemaal verdwenen. Om dan je eigen huisarts te raadplegen is wel geruststellend. Dus afspraak gemaakt. Dan was er nog de Medicijnen gate. Tot onze schrik kregen we berichten dat onze beider medicijnen in "de kluis" zouden zitten. Wij hadden nog geen medicijnen besteld,  dus dat was vreemd. Dan maar "even" met de apotheek bellen. Nou, vergeet het maar, eenmaal hebben we een uur aan de lijn gehangen.... tja. Uiteindelijk, aan het eind van de dag iemand aan de lijn. Uitgelegd dat wij in Spanje zaten..... Oke, alles duidelijk, dachten we, maar een dag later weer bericht, "Uw medicijnen liggen 'nog steeds' in de kluis.... maar een paar medicijnen waren er NIET, om gek van te worden...  Lang verhaal kort, we hebben de medicijnen inmiddels in huis!

Trouwens, het is ook wel weer even fijn om thuis te zijn....