zondag 4 juni 2023

Noorbeek 6

Vanmorgen rond 6 uur, schrik ik wakker van een paar enorme knallen, alsof iemand heel hard op een deur staat te slaan. Vanmiddag komen we erachter dat het om een, voor ons nog, onduidelijk feest gaat. Het zal wel iets met de schutterij van het dorpje Mheer te maken hebben.

Sorry, formule 1 kijkers, het heeft gedurende de reis niet geregend, dus rijdt Max Verstappen met ruim 20 seconden voorsprong op Hamilton over de finish.

Wij maken onze eigen race, maar dan op onze fietsjes voor een rit van krap 18 kilometer.

Mijn accu geeft bij het begin 37 % aan, dus dat moet wel lukken, denk ik. Maar het loopt anders. Door de Nyon weet het systeem het aantal kilometers, maar houdt geen rekening met de diverse klimmetjes. Bergop, dus het klimmen (Elev winst) is 195 m Bergaf (Elev verlies) is 192 m, dus echt op en del. Bij de eerste klim begint het systeem ook al te piepen. Ik heb hem op Turbo, de hoogste ondersteuning, maar waarschuwt de fiets: "Dan Haal Je Het Niet." Dus ik moet zuinig zijn met mijn energie!


Op de grens van Belgiƫ en Nederland staat de kroeg "de Wandelaar" en daar wappert de Fries vlag. Als ik aankom roep ik natuurlijk "Fryslan Boppe," maar ik kan alleen maar op verbaasde gezichten op het terras rekenen.


Deze stellage, vlak voor Mheer, bezorgt ons nog een klein oponthoud. Ali is bang dat puntvormige ketel naar beneden komt: "Want er zijn al bloemen uitgevallen."


 Ik moet haar echt overtuigen dat ze die bloemen door het hele dorp hebben liggen.........