woensdag 7 juni 2023

Noorbeek 9

Het is een bewolkte ochtend en er dreigt regen, maar als die daadwerkelijk valt, stelt het niet veel voor. Wij hebben om 11.00 uur een afspraak bij de kapper.


Haarmode-zaak Marich in Banholt. Ja, de oplettende lezer herkent de kapper, want wij waren hier vorig jaar ook al. De knipbeurten gaan op afspraak, dus meer dan twee wachtstoelen hebben ze ook niet. Het loopt spaak als een op zijn vrouw wachtende meneer, ook al een stoel in beslag neemt. Wij komen met z'n tweeën en dan heb je een probleem, dus plof ik maar in een niet gebruikte kappersstoel. Verder geen probleem, want de gezelligheid straalt je hier tegenmoet.


Eindelijk wordt Ali een keer goed geknipt, zodat het ook mijn goedkeuring kan wegdragen. Nee, ze heeft geen haarspoeling genomen, dit is gewoon een andere klant.


Na de kapper gaan we in het dorp Banholt ook gelijk maar even naar de Spar. Van buiten ziet het eruit als zo'n klein bekrompen dorpswinkeltje, maar eenmaal binnen valt het op hoe ruimtelijk deze winkel is ingedeeld. Het is er licht en zeer overzichtelijk en beslist geen straf om hier je boodschappen te doen.

De, door Ali uitgezochte, alternatieve terugweg naar de camping brengt ons via de Voerenweg weer terug.

Geloof het of niet, maar dit is de Voerenweg, waar wij overheen gestuurd worden door Google Maps. Wil ik nog opmerken dat de keien die op deze "weg" liggen iets dikker zijn dan hier op de foto te zien is. Kennelijk hebben Limburgers een andere definitie van een weg! Met behulp van de Nyon navigatie komen we toch nog goed terecht. Deze route is alternatief, maar dan zonder heftige klimmen. Dat dan weer wel! (In dit geval geen verdienste van Nyon, maar van Ali.)


Vergeet ik bijna dit plaatje dat Ali fotografeert in Banholt.