donderdag 1 juni 2023

Noorbeek 3


Gisteravond springt Ali plotseling uit de camper, terwijl ik naar een vervelende voetbalwedstrijd, tussen Sevilla en Roma, zit te kijken. Ze komt terug met dit prachtige plaatje. Trouwens, de enige die een ruime voldoende verdiende, was in dit geval de Engelse scheidsrechter, Anthony Tayler. Maar wat een antivoetbal van die Italianen, maar wat wil je ook met de meest onsympathieke trainer als Jose Mourinho, wat een kwal, maar gelukkig verliest hij dit keer.Het is al druk op de camping en nog steeds komen er campers en caravans aan. Hoe voorkom je dat iemand tijdens jouw aanmelding er tussendoor glipt? Je zet gewoon, met z'n drie├źn, de zaak aan de voorkant dicht door gewoon naast elkaar je sleurhut te parkeren. Wil je eruit? Gewoon even op ons wachten, is het devies.

Maar wij hebben onze plek, dus kunnen we rustig een fietstochtje maken van ruim 13 km.


Dan lijken 13 km nog niet eens zo ver, maar in dit Limburgse heuvellandschap moet je daar toch nog even voor werken. Ondanks de ondersteuning van de elektromotor op de fiets, komt de hartslag nog aardig hoog.


Maar wat een prachtige wereld is het hier dus, ondanks de inspanningen, genieten we met volle teugen.


Terwijl ik met een snelheid van 36 km/u een heuvel af dender, mis ik ineens Ali achter mij. Wat blijkt, ze heeft zich voorgenomen om alle Maria- en Jezus beelden, die we tegenkomen te gaan vastleggen. "Voor je Blog" krijg ik te horen. Tja, dan moet ik ze ook wel plaatsen nietwaar?

Hier een aantal van dit soort beelden. Stel je voor dat op elke hoek wel iets dergelijks staat, dan is het nog een wonder dat we de tocht binnen het uur hebben kunnen uitrijden.


Hier is de kunstenaar aan het werk.


Terwijl er helemaal geen Christusbeeld in de buurt is, stapt ze toch af en legt dit vast. Later komt de verklaring in de vorm van het volgende proza, wat haar treft.

BELLEBLOMME STAP UIT STAP AF STA STIL
LUISTER KIJK LEG VAST MIJMER LACH ZAAIEN OOGSTEN
GLIMLACH DELEN LIEFDE OMARMEN GELUK GEVOEL
STAP IN STAP OP GENIET GA HEEN

Dit staat geschreven op een groot bord, voor het boerderijtje.


Het brengt je wel tot rust, als je zo door de Limburgse dreven peddelt en de schoonheid in je opneemt.