maandag 5 juni 2023

Noorbeek 7

 

Als er niet een camper voor de slagboom staat te loeien, kunnen we de hele dag genieten van de verschillende vogelgeluiden. Ali weet deze prachtige Fringilla coelebs op de foto vast te leggen. Nu moet ik er wel bij vertellen dat gewone stervelingen dit exemplaar ook wel kennen onder de naam vink.

Heeft U zich wel eens voorgesteld hoe het zou zijn om in een dergelijk rugzakje te moeten leven? Die grap heb ik niet van mijzelf, maar een cabaretier, maakte die ooit. Gisteren rijdt zo'n "hondehok" het camperveld op en installeert zich tussen de campers. Het verhaal gaat dat mevrouw al eens eerder hier is weggestuurd, maar dat deert haar kennelijk niet.

Ik schrik als ik vanmorgen mevrouw uit dit apparaat zie stappen, ze is helemaal krom gegroeid. Zoiets kan toch niet komen doordat je te lang in zo'n Eriba vertoeft?

Toch, krijg ik heel gekke gedachten bij een "Verse Bakker" op vrijdag. Want is de bakker op zaterdag dan nog wel vers, of komt er dan een andere bakker? Ik kan toch moeilijk op vrijdag vragen of hij of zij morgen nog wel vers is.