donderdag 1 september 2022

Ostrhauderfehn 1

 Het lot van een Blog schrijver gaat niet over rozen. Vandaag viert Mink zijn verjaardag en terwijl de rest van de Posse nog lekker zit te borrelen, word ik de camper ingejaagd om deze blog op de tikken. "Ja, want Nynke leest hem ook", word mij gemeld om de druk nog een beetje op te voeren.

Het is een mooie rit, zo van het Noorden van Ost-Friesland naar de Veengebieden (Fehnen) en Mooren van Duitsland.

We komen dwars door Aurich. Ouderen weten het nog wel dat je hier vroeger je antenne voor Duitland 1 op uit moest richten voor een optimale ontvangst. Plotseling worden we verrast door een op oranje springend verkeerslicht, welke perfect in een zeer scherpe bocht staat opgesteld. Met geen mogelijkheid is er tijd om te remmen, maar camera doet haar werk en worden we vereeuwigd. We zullen binnenkort wel een vriendelijk schrijven van de Duitse justitie tegenmoet zien. 

Grote velden met Asters verwelkomen ons in het Fehn gebied en ook het Koolzaad staat hier in volle bloei.


 Ik blijf het iedere keer weer een kunst vinden dat Hoofd-foto, zo uit de camper dit soort plaatjes schiet.

Soms werkt de zon mee om van een nietszeggend plaatje een soort kunstwerk te maken, waarbij de reflecties een extra invulling geven.

Er is hier in de omgeving kennelijk iets aan de hand met fietsen, want op ieder kruising staan fel gekleurde fietsen op elkaar gestapeld. Ik zal nog even uitzoeken waar dit een uiting van is.

Ik word nu gesommeerd, voor de 2e keer, om mij te vervoegen bij de rest van de Posse, want we gaan uit eten ter gelegenheid van Mink zijn 65ste verjaardag.