zondag 4 september 2022

Ostrhauderfehn 4

 Om heel eerlijk te zijn zitten we in Idafehn, een heel klein dorpje in de buurt van...., inderdaad de "Idasee". Een "See" is in het Nederlands een meer.

Je mag er niet met je hond op het strand en ook is het verboden om daar het water in te gaan.
Nu hebben ze in Duitsland sowieso wel een strikte benadering van zaken.
Dit plakkaat hangt in de plee en ik moet zeggen, het is wel met enige humor geschreven. Zo melden ze dat de toiletborstel er niet voor decoratie staat, maar dat je hem ook  "kan en mag" gebruiken. Verder vinden ze het heel netjes als je het laat om de wand te besmeuren. Met welke substantie laten ze gemakshalve maar achterwege.

Maarrrr, eigenlijk staat deze hele dag, voor mij, in het teken van Zandvoort en de Formule 1 race. De hele dag komen daar de reportages vandaan en dat begint al morgens vroeg om even over half negen.


De sfeer op de tribunes is werkelijk geweldig. Waar het gedurende de race helemaal oranje kleurt, wordt voor de race een extra ode aan Max gebracht met deze gekleurde vlaggetjes, die gezamenlijk de Nederlandse vlag vormen.

Meneer Verstappen stelt het massaal toegestroomde publiek dan ook niet teleur, door voor de 2e keer achterelkaar de Dutch Grandprix winnend af te sluiten.

We raken er al aardig aan gewend om Max op het hoogste treetje, tijdens de huldiging, te zien staan stralen.

Na afloop herhaal ik, in mijn hoofd, nog even de verschillende strategie├źn en inhaal manoeuvres, die in de 72 rondes zoal voorbij komen.