maandag 5 september 2022

Bourtange 1

 Tja, zo veranderen de plannen in de nacht. Het plan was Lathen in Duitsland, maar door de wisseling van het weer zijn deze bijgesteld en staan we nu in Bourtange.

Het is wel duidelijk dat we de eerste kilometers door het Fehn (veen) rijden, waarvan de uitgestrektheid groot is. Het is toch nog verbazingwekkend dat het er allemaal nog zo groen uitziet.

Dat is wel anders als we over de grens langs grote maisvelden rijden. Nu was het de bedoeling, van deze boer, dat er mais zou opkomen maar het is niet tot wasdom gekomen. Dor en geen maiskolven is zijn oogst.


Natuurlijk, als je er zo dichtbij staat, moet er een bezoekje aan de vesting gemaakt worden. Het is bloedheet vandaag dus een uitgelezen excuus om een ijsje te gaan eten, midden op het plein van de vesting. Ten tijde dat dit nog bewoond werd door soldaten, was dit natuurlijk ondenkbaar. Hoogstens werd hier op het plein het appel afgenomen.


Maar het fotogenieke dorpje levert in ieder geval mooie doorkijkjes en andere plaatjes op.

Heel graag zou ik de bovenste foto van de vesting met mijn eigen drone hebben gemaakt, maar door "Hogere machten" is mij dat verboden, dus blijft het een een shot van ons "plekje".