dinsdag 18 september 2018

De Toffe Peer 1 (Ruinerwold)


De tocht van vandaag bestaat uit 35 kilometers, want we gaan ons melden op “De Toffe Peer”. De familie Bal zijn de eigenaren van dit vakantie centrum. Met hun hebben we jarenlang prachtige zeiltochten gemaakt, dus dat wordt weer herinneringen ophalen.

DSCN7737 (800x450)

Maar eerst zullen we ons geduld moeten oefenen, want een aantal bootjes krijgen voorrang op ons en daarvoor moet de brug open.

DSCN7741 (800x450)

Maar dan draaien we eindelijk de Doctor de Larijweg op. Aan deze 7 kilometer lange weg staan meer dan duizend perenbomen, waarvan de peren op de eerste zaterdag van oktober worden verkocht aan de hoogste bieder.

TinekeenBert

De Toffe Peer ligt tussen de drie nationale parken (Het Drents-Friese Wold, de Weerribben-Wieden en het Dwingelderveld) en is daarom een ideale uitvalsbasis voor prachtige fiets- en wandeltochten. Ruinerwold ligt centraal op kleine afstand van Diever, Zwolle, Dwingeloo en Meppel.

Tineke en Bert zijn aan het zeilen, maar wij worden allervriendelijkst ontvangen door Jasper, de zoon van de eigenaren. Ook met hem halen we een aantal herinneringen op.

DSCN7747 (800x450)

Terwijl ik dit verhaaltje zit te tikken, is Mink inmiddels bezig om voor het avondeten te zorgen.