zaterdag 26 augustus 2017

Norddeich 1

Om half tien halen we het anker op en vertrekt de possy. Om eerst Norddeich te verkennen en indien het daar vol is, door te rijden naar Bensersiel. Het is werkelijk een “Skieteindsje” naar Norddeich.

DSCN5860 (800x450)

Hoewel een breed uitzwaaiende trekker nog even roet in het ritje dreigt te gooien. Op een of andere manier komen we eerst bij een vreemde camperplaats uit, maar mijn bijrijdster en navigator wijst mij vlekkeloos de weg, om het dorp heen, naar de “OceanWave- Stellplatz”, waar we twee mooie plekjes tegenover elkaar vinden. Eigenlijk staat het mudjevol, ruim 100 campers, dus mogen we van geluk spreken.

Norddeich

We beleven weer het echte camperleven, deur aan deur. Het begint op een hobby te lijken. Je te ergeren aan de a-sociale parkeerders, die hun voertuig niet op de juiste wijze hebben neergezet en hiermee wel 2 plaatsen bezet houden. Hier is een  hardgrondig “Bah”  op z’n plaats. (Gniffel, gniffel)

Wij wandelen richting het strand, nadat we in de Wellness Ocean Wave ons kaartje tot en met maandag hebben aangeschaft. Ook nu weer komen we onze Friese balie medewerkster tegen. Maar nu kan ze echt haar hart ophalen, want Jikke beheerst deze taal tot in de puntsies. Uiteraard duurt het inchecken nu ook iets langer dan normaal, omdat de schoonheid van het Friese land nog even uitgebreid besproken moet worden.

DSCN5862 (800x450)

Maar ook de schoonheid van het Ost Friese land kan met recht bezongen worden als je bovenop de dijk van het strand en de zee kan genieten.

DSCN5863 (800x450)DSCN5864 (800x450)

Kennelijk denkt dit bruidspaar daar ook zo over en laat zich uitgebreid fotograferen.

Skipperhuus

Op het “Skipperhuus”, in de jachthaven, drinken de dames een heerlijk bakje koffie, terwijl de heren misbruik maken van de situatie en al aan het bier gaan. Maar de lucht betrekt, de wind trekt aan, dus wordt het frisser. Hoogste tijd de warmte van de camper op te zoeken.