zaterdag 17 augustus 2013

Zomer 2013 Dld 2

Gisteren dus een rustdag in Dotlingen.
Het blijft heerlijk om helemaal niets te hoeven of te moeten en dan een rustdag in te lassen. In Dotlingen ligt de camping waar we al jaren komen, mede omdat er een geweldig restaurant aan de ingang van de camping staat. Voor mij geldt al vanaf het begin maar 1 gerecht en wel de Achsbacher Pfanne en ieder keer moet Ali lachen als ik het bestel. Ik maak me sterk als ik niets tegen de eigenaar/kelner zeg, hij dit gerecht gaat brengen. Vorig jaar wist hij bij voorbaat wat we wilden drinken, "ein Trockener Weiswein und einem Hefe Weitzen"
Vanmorgen, voor vertrek, weer het bekende ritueeel; ontbijt, stroomkabel opruimen en toilet cassette legen.

Aangekomen bij het gebouwtje van het chemisch toilet begint een Duitse dame haar cassette te legen en met verbijstering sta ik toe te kijken. Na de eerste leging wordt de cassette gevuld met afwasmiddel, de dop gaat erop en er wordt uitgebreid geschud, de dop gaat eraf en het deksel en de cassette wordt uitgebreid, met de slang uitgespoeld.
Normaal is dit al meer dan voldoende, echter, deze dame herhaald dit uitgebreide ritueel 3 maal. Als halverwege deze handelingen een derde cassetteleger zich in de rij aansluit en een blik naar binnen werpt, krijgt de vrouw last van schaamte "Es dauert nog ein wenig" en gaat door met haar bijna ziekelijke schoonmaakdrift.
De derde kijkt naar mijn T-shirt en zegt "Radio TV Noord, ist das einem piratenzender?" Ik zeg; "nein nicht gans, es ist vergleigbar mit dem NDR"
De houding van de man verandert als door de bliksem getroffen en hijrobeert z'n gezicht te redden door te zeggen "Aber Hilversum, das ware doch einem piratenzender, doch?" Ik; "Ja sicher, aber mit subside von der regierung"
De dame is 'fertig' en ik kan mijn cassette legen.

We gaan met 'vermijd snelwegen' richting Walsrode en doen 2 uur over 100 km, maar het is een prachtige weg langs de Lunerburger Heide.

Walsrode
is een plaats in de deelstaat Nedersaksen, in het 'Landkreis' Heidekreis. Niet een erg grote stad en telt krap 24.000 inwoners. Het is een zgn. 'Selbstandige'gemeinde.

Het heeft de grootste Vogelpark van de wereld en dat gaan we merken.

De favoriet van Ali, deze moest kost wat kost ook op de blog.

 De mooiste bloemen staan in de Tropische tuinen, waarvan er meerdere zijn.

 Deze jongeman bleef heel geduldig poseren als een volleerd model.

 En dit wordt de prijsvraag van de week;    Wat is dit voor een vogel?
antwoorden via hermandevisser@gmail.com (ook voor ander commentaar)


 Hier 1 van de vele roofvogels in het enorm grote park.

Flamingo's mogen natuurlijk niet ontbreken. 

Tijdens een zgn. vliegshow, waarvan we al enkele hebben gezien, werden we verrast door de afloop van de show, op commando vlogen achtereenvolgens een enorme zwerm Flamingo's over, daarna een zwerm veelkleurige vogels waar ik de naam van vergeten ben, hierna een zwerm papegaaien.
Werkelijk indrukwekkend, op de onze vraag hoe ze het spul weer terugkrijgen antwoordde de parkwachter nonchalant, "das braucht Zeit"