vrijdag 16 augustus 2013

Zomer 2013 Dld 1

Even een korte terugblik van de afgelopen dagen.

Het plan was om, nadat we met eerst Romy en daarna Kyra in Gasselte op "de Lente van Drenthe" hebben gestaan, door te reizen naar Duitsland.
Thuis nog even een was doen en hup, weg waren we weer.
Hoe anders zal het lopen.

Allereerst houdt de wasmachine er plotseling mee op en alles wijst erop dat de pomp het tijdelijke leven met het eeuwige heeft verruild. Dus worden we gedwongen een nieuwe aan te schaffen. Maar terwijl we in de winkel naar een nieuw model uitkijken, stel ik de verkoper nog een aantal vragen. De koop wordt uitgesteld en de wasmachine thuis nog eens op de kop gezet en wat blijkt, hij is verstopt en na wat peuteren en blazen in de afvoer, hebben we 600 euro uitgespaard.

Nu is Ali haar fiets aan de beurt om naar te kijken. In Gasselte, na een regenbui, was die er ook mee gestopt. Echter onze fietsenmaker komt pas dinsdag weer terug van een vakantieperiode. Dat wordt dus wachten op zijn expertise die een dag later luidt, "Uw motor is stuk en er moet een nieuwe op" Kassa!!! is de eerste reaktie, ware het niet dat we bij aanschaf een extra verzekering hebben afgesloten. Pfft, ook hier komen we dus goed weg.

Woensdag, de fiets is klaar en we kunnen weg.
Via Bunde (dld) om inkopen te doen en een Duitse Simkaart aan te schaffen.
Dit laatste heeft nogal wat voeten in de aarde.
Laten we zeggen dat men al doende leert.
Na Bunde toch nog even langs Bad Nieuweschans, omdat we berichten ontvangen die ons een beetje ongerust maken.
Al met al wordt het een zeer genoeglijke avond en nacht.

De eerste rit gaat via Oldenburg waar een grote Hymer dealer zit (spreek uit als Humer). Het achterluikscharnier, ja een mooi scrabble woord, is gebroken en moet gemaakt worden anders dreigt het luik eruit te vallen.
"Sie durfen gerne vorbei kommen, aber nemen sie viel Zeit mit" luidt het antwoord op mijn Email, waar ik vraag naar de mogelijkheden.
Dat belooft niet veel goeds, maar de praktijk is dat, na aankomst, binnen 15 minuten het nieuwe scharnier op het luik zit.

"De mens lijdt het meest aan het lijden dat hij vreest".

Kom als Hymer-eigenaar in een grote Hymer-winkel en het voelt als een
"Kid in a Candy store" jawel, het lijkt wel een snoepwinkel.
Na het bevredigen van deze primaire behoeftes besluiten we naar 'onze' camping in Dotlingen te gaan.

Morgen is een dag van rust en zaterdag gaan we zachtjes richting Sachsen Anhalt.