maandag 27 augustus 2018

Friesoythe 5


IMG_20180823_130253 (800x451)

Het kan nooit kwaad om op goede voet te staan met je overburen. Het is grappig om te ontdekken dat wij twee jaar geleden achter hun stonden en nu pal tegenover hen. Mevrouw komt oorspronkelijk uit Oppenhuizen maar woont nu in Lemmer. Hoewel ze Fries spreken is de voertaal Sneekers, onze geboortestad, en dat voelt best lekker aan. “Of wij ook uit het zeilerswereldje komen” want zo meldt zij, “Wij gingen altijd met de Regenbogen mee” (Voor de niet zeilers, een Regenboog is een zeilklasse) .

regenboog 14

“Nou, mien broer zeilde in de nr. 14 met Puck de Vries”, kan ik haar melden. “Ik ging altyd”vervolgt zij, “met Jackie de Wilde, naar de Kaag”. In gedachten zie ik nu het hart van mijn broer een sprongetje maken, als hij dit leest.

Kijk, zo dichtbij kan een camping overbuur, die in Duitsland met de caravan staat, komen.

DSCN7566 (800x450)

Iets verder weg ontstaat, tijdens een enorme regenbui, deze andere soort regenboog. Ik herinner me nog dat mij vroeger werd verteld, dat aan het eind van de regenboog een pot goud zou staan. Nu heb ik eens, vanaf een berg, het eind van een regenboog gezien en ik kan melden, geen pot met goud.