zaterdag 25 augustus 2018

Friesoythe 3


Regen, regen en nog eens regen. We worden er wakker van. Gelukkig staan we vlak bij het toiletgebouw, dus als “Nature calls” worden we niet heel erg nat.

DSCN7565 (800x450)

Gek eigenlijk, dat je zo snel weer went aan het huidige weerspatroon. Het wordt vandaag dus een “boekjes dag”, want het onbetrouwbare weer nodigt niet echt uit voor een fietstrip. Hoewel hier in de buurt, in Thüle, wel een dierentuin is, waar we een bezoek aan zouden kunnen brengen. Thüle is een stadswijk van de stad Friesoythe. Nu ligt die laatste stad nog steeds een kilometer of 12 hier vandaan en die stadswijk ligt nog steeds 7.5 km van Friesoythe. Ik blijf het gek vinden.

De Formule 1 pauze is weer achter de rug en ze gaan zondag in België de zaak uitvechten. Normaal kijk ik dan via de Ziggo Go app, maar het Internet is hier zo bedroevend slecht, dat dat niet doorgaat. Gelukkig heeft de VRT ervoor gekozen dit op Canvas uit te zenden. Zo ook de kwalificatie van vanmiddag. Aan het eind van de 3e sessie begint het te regenen, dus ontstaat de hoop dat Max een kans heeft op Pole. Jammer, de benzine is iets te vroeg op! Ongelooflijk maar werkelijk waar!

Morgen, tijdens de race, maar op het beste hopen……

DSCN7561 (800x450)

Aan het eind van de middag besluiten we een borrel bij de achterburen te halen. Hoofd-toast maakt alvast de bordjes toast met brie klaar. Maar dan breekt de hemel open en moeten we het bezoek uitstellen. De bui duurt langer dan gepland, dus mag Hoofd-brie een nieuw bord maken, omdat ze die van haar leeg heeft gegeten.

Onder de dreiging van een volgende stortbui verhuizen we, na een genoeglijk uurtje sterke verhalen, weer naar ons eigen campement. (Ja dit hoort met een K, maar het blijft een camper, nietwaar?).