dinsdag 12 april 2022

Beekbergen 2


 Vanaf onze plek hebben we het uitzicht op deze jongeman die een beetje sfeer in het zwembad moet brengen. Nu is op dit moment de sfeer ver te zoeken, want het zwembad is nog niet open en er worden allerlei werkzaamheden uitgevoerd. 

Ook aan het pierenbadje wordt nog enig onderhoud gepleegd, met als gevolg dat het verre van rustig is op de camperplek. 

We springen op de fiets en brengen een bezoekje aan Beekbergen. Inderdaad een bezoekje, want na de prachtige tocht door het bos, rijden we twee keer de Dorpsstraat op en neer en daarmee hebben we kennelijk genoeg gezien.

Eigenlijk maken we ons een beetje ongerust over de staat van het Veluwse bos. Dicht tegen elkaar geplante bomen gedijen daar niet echt door. Nu, in April, is het maar een kale bedoening in het bos en is er nog geen blad te zien.


Misschien ook daarom wordt er meer ruimte tussen de bomen, door middel van kap, gemaakt. Grote bulten door de shredder gehaalde bomen die tot houtsnippers zijn gemaakt, liggen langs het bospad.


Dan nog even een vreemde tekst die ik op het toilet tegen kom. Hoeveel mensen zullen dit "na" gebruik daadwerkelijk doen? Misschien ga ik het beheer van Het Liederholt met een tip verrijken, door een briefje eronder te hangen met de tekst. "Misschien is het verstandig het ontsmetten OOK van tevoren te doen".