zondag 7 september 2014

Duitsland 30 Greven 4

Ik houd de naam Greven maar eventjes aan.
Het is zondag en de 'stoelendans' om de plekjes vooraan is weer begonnen. Is het gister zo dat de 'Hafenmeister' aan iedere vertrekkende een 'gesperrt' pilon uitdeelt, vandaag is het de vrije dag voor hem en daardoor wordt het een soort van tombola. Wie het eerste ziet dat er iemand vertrekt, zet zijn of haar camper alvast achter de vertrekkende, om zich zo van die plek te vergewissen.
Een andere manier maken wij zojuist mee. Terwijl wij onze fietsen weer op de camper laden, komt een meneer vragen of wij morgen vertrekken. Wij leggen uit dat wij verwachten dat ook wij een pilon uitgereikt krijgen, maar anders, belooft Ali, waarschuwen wij U als we vertrekken.
Zojuist wandelen ze even over " hun toekomstige grondstuk" om naar de waterkant te komen, een en ander gaat gepaard met een groot gevoel voor humor.

Wij hebben het mooie weer te baat genomen om naar het sluizen complex, 8 km verderop te fieten. Want volgens Ali kun je niet de hele dag op je krent zitten. Nu heb ikzelf een redelijk goed ontwikkelde krent, dus zie niet direct een probleem. Sommige discussies moet je niet aangaan,

Op de terugweg komen we weer dat vreemde bouwwerk tegen. Een brug, waar geen water onderdoor loopt en een kanaal, compleet met sluisdeur, waar ook geen water staat. Het blijft geheimzinnig, maar ook enerverend.

Morgen gaat het weer terug naar Nederlandse bodem.