zondag 2 juni 2013

Onderweg 75

Troyes – Gulpen

Om 8 uur gaat de wekker, om er een mooie lange dag van te maken en op deze zondag een lange ruk, dwars door het noorden van Frankrijk en dwars door Belgiƫ, van 450 km richting Gulpen, Limburg te rijden.
Het is mooi weer, alleen de wind speelt ons soms parten.
Hoe dichter we naar het noorden in Frankrijk komen des te meer industrie komen we ook tegen.Soms zie je, “in the middel of nowhere” een soort fabriek staan, dat soms mooie plaatjes oplevert.Als we op de camping in Gulpen nog caravans tegenkomen zal het ons verbazen. Natuurlijk is het ook de route naar het zuiden, maar de grijze golf is nu echt aan het rollen begonnen.

In bosjes tegelijk komen we de Nederlandse caravans tegen op weg naar het zuiden. Zij gaan het mooie weer tegemoet, 
maar wij ook :-)


In Luik dreigt het mis te gaan. Een aantal keer splitst de 4 baans weg zich in 2 losse wegdelen. Als na de zoveelste keer ik weer de rechterkant kies, gaat het fout. Het blijkt niet een onschuldige splitsing, maar een afslag welke ons naar het centrum van Luik brengt. Normaal is dit geen probleem, want dan brengt TomTom ons binnen de kortste keren weer op de goede weg. Deze keer echter, raken we steeds dieper de stad Luik verdwaalt. Totdat Ali zegt en nu alleen de “Toutes Direction” aanhouden. 

Dat brengt ons weer op de A25 en kunnen we verder richting Maastricht.
In Limburg wordt vandaag de 'wielerronde van Limburg' verreden wat ons op een aantal wegomleggingen komt te staan en zo komen we op achterlijke smalle weggetjes terecht.


Na 6.30 uur achter het stuur heb je het dan wel gehad, maar ook de irritaties van de andere weggebruikers zijn niet van de lucht. 

Rustig blijven en genieten van de omgeving is de beste remedie.

De camping in Gulpen is een mooie zgn. terras camping. Je kunt dan op verschillende niveaus gaan staan. Geeft je een prachtig uitzicht over de omgeving. Een min puntje is dat er, op de gehele camping, geen telefoon bereik is en ik dus niet kan genieten van mijn 'eigen' internet, waar ik 5 maanden geen gebruik van heb kunnen maken.