zondag 3 juli 2022

Weer Thuis

Allereerst zullen we een beetje brandstof moeten halen, want de tank is bijna leeg. In Stahle zit een Esso en nu maar hopen dat deze op zondag open is. We zijn iets te vroeg, maar om negen uur opent een zeer charmante jongedame de toko. Op de  "Tankstelle" staat, dat als je voor € 70,= tankt, je € 5,= terugkrijgt. Dus om zeker te gaan gooien we hem vol en halen we de € 80,=. Dus denken wij, weer 2 liter diesel verdient. Jammer, dat krijg je alleen als je voor precies € 70,= tankt, anders niet. Grappig toch? Je moet het even weten..... Voor de gratis koffie moeten we eerst een handtekening zetten???? Echt waar! Oke, 4 uur en 20 minuten zegt de navigatie, plus de rust pauze natuurlijk. 

Het lijkt alsof er geen belangstelling bestaat voor het gebied waar wij vandaan komen, want het is heel, heel rustig wat caravans en campers betreft. Maar rond 11.00 uur, na de stop, verandert dat. Dit is een moment opname, maar er komen ons nu rijen achterelkaar tegenmoet. 

Plotseling ontdekken we een waarlijk woud aan windmolens. Alleen als Hoofd-fotografie er een plaatje van wil maken, wordt dat verhinderd door een hele rij bosschage. Als we de heuvel af komen, is dit wat er overblijft. Jammer. 

 

Kilometers lang, ligt het weg deel, naast ons, er opgebroken bij. Het opbreken van doorgaande wegen is kennelijk een hobby van de Duitse regering. Dit is ook de reden waardoor wij heel vaak, "vermijd snelwegen" gebruiken op de navigatie. Maar nu willen we vandaag nog thuis zijn, want morgen gaan de boeren hun blokkades opwerpen en daar willen we voor zijn.

Het is natuurlijk een heerlijke dag om met de motor op pad te gaan. Hier is de eerste groep van wel 30 motoren ons gepasseerd. Ik houd sterk in de gaten wanneer de 2e groep er langs wil, zodat ik iets ruimte kan geven. Plotseling, stopt de 2e groep langs de kant van de weg. Kennelijk is er iets aan de hand. Vele kilometers later heeft groep 1 dat ook in de gaten en stopt ook. Wat er is? We zullen het nooit weten.

Hoe dichter we bij huis komen, des te dikker wordt het wolkendek. Dat belooft niet veel goeds en zit er een omslag van het weer aan te komen. Als ik de Formule 1 zit te kijken en schrik van een enorme crash, komt Hoofd-uitruimen helemaal drijfnat binnen. Een enorme bui heeft haar verrast. Maar het lijkt alsof ze 10 minuten in de bui is blijven staan, terwijl ze alleen maar vanuit de camper het huis is ingevlucht.

De race op Silverstone is, ondanks de pech voor Max Verstappen, een geweldig spektakel met schitterende inhaal acties en een verdiende zege voor Carlos Sainz.

Nu wordt het weer even wennen aan het thuis zijn.