zaterdag 8 juni 2019

Mooi Oavelt 1

Jikke en Mink, onze jarenlange reisgenoten, hebben hun camper verkocht. Ze hebben zich gesetteld in een chalet in Havelte. Het brinkdorp Havelte bestaat sinds de jaren 1310. Toen is er begonnen met het bouwen van een kerk en is voor het eerst beschreven. Het dorp heeft maar liefst 3 brinken, waar normale dorpen er slechts één hebben.

Het chalet van Jikke en Mink staat op het park "Mooi Oavelt". Wij zijn natuurlijk nieuwsgierig en brengen het Pinkster-weekeinde op het park door. De park eigenaren zijn niet helemaal op camper bezoek ingericht. Zo hebben wij de receptie nog niet kunnen betrappen op een openingstijd. Ook het beloofde water tappunt, op het veldje waar we staan, staat nog kurkdroog.

Het is weer heerlijk bijkletsen met de spiksplinternieuwe chalet eigenaren. Tot onze verbazing worden we uitgenodigd voor een bezoek aan het dierenpark “Wildlands” in Emmen. Nu hadden ons berichten bereikt, dat van de oude dierentuin weinig meer over was en het allemaal een beetje tegen zou vallen. Natuurlijk is het altijd beter om dingen met eigen ogen te bekijken, dan af te gaan op een andermans mening. Dus gaat het op naar Emmen. Ondanks dat Emmen ook in Drenthe ligt is het nog een klein uurtje rijden.

  Als we "Serenga", één van de 3 thema's op het park, binnen gaan voelt het even alsof we weer in Noord Afrika (Marokko) rondwandelen. De Noord Afrikaanse sfeer spat je tegemoet. Dit in tegenstelling tot het weer, want het is winderig en de motregen houdt zich ook al niet in.

Zo kan het maar zo zijn dat je plotseling oog in oog komt te staan met een kameel.

Als we even later een Safari truck voorbij zien rijden, sluiten ook wij ons aan voor een ritje door de Wildlands van de Serenga.

Het woestijnleven trekt aan ons voorbij, of liever, wij trekken door de woestijn waarbij de chauffeuse, een bijna onverstaanbare en kinderlijke, uitleg geeft.
Leeuwen, Zebra's, Neushoorns en een Antilopesoort, waarvan ik de juiste naam even kwijt ben.


In de “Jungola” afdeling is de temperatuur zeer aangenaam, ondanks de hoge vochtigheidsgraad. Het is dan ook druk, want iedereen zoekt de warmte op en je loopt dan ook “hutje mutje” over de glibberige paadjes van de jungle. Dichterbij dit soort vlinders kom je nooit, die je al snel zult verwarren met een vliegende vis. Ja, als je even langer kijkt, zie je het ook.

Na een paar uurtjes door de Wildlands te hiken, worden de beentjes moe. Ook eisen de vele indrukken de nodige energie. Toch nog maar even naar de "Nortica" afdeling, hoewel de batterij bijna leeg is. De IJsberen zijn, jammer genoeg, echter op vakantie in het echte Antarctica. De plaats wordt ingenomen door de Pinguïns.


Als je dan zo’n pinguïn, die met zijn of haar, want dat kun je lastig zien, toilet bezig ziet, geeft weer wat extra energie.
Een bezoek aan “Wildlands” in Emmen is zeker een bezoek waard.
We vinden nog een extra reservoir energie en kunnen nog even de binnenstad van Emmen in voor een paar “noodzakelijk inkopen”.  De weg terug naar de parkeerplaats levert nog even een "uitdaging" op.

Uitgeblust en dus geen puf meer om te koken, dineren we in "t Knooppunt" in Havelte.