zaterdag 28 oktober 2017

Wij geven U graag iets terug..

Rond 7 uur in de avond gaat de bel. Op zich een vreemde tijd voor bezoek.Het is 4 oktober, dierendag, en een buurvrouw staat voor de deur met in haar hand een gigantische collectebus. U kent ze misschien wel, zo’n moderne plastieken groene bak, waar geen kop of kont aan te herkennen valt. De buurvrouw loopt vandaag voor de dierenbescherming. db

Om heel eerlijk te zijn, had ik bij ieder ander hartelijk bedankt voor de eer, maar ja, het blijft je buurvrouw die zich het lot van dieren aantrekt. Het is ook nog eens verschrikkelijk slecht weer, zo slecht dat er uitgebreide dijkbewaking is afgekondigd. Dus doe je iets in de collectebus. Als dank voor de gulle gift krijg ik een kraslot in de handen geduwd.

De volgende morgen zet ik mezelf achter de laptop, want je bent toch nieuwsgierig wat je dan hebt gewonnen, nietwaar?

“Als dank voor uw steun GRATIS kans op mooie prijzen!”

schreeuwt de website me tegenmoet. Om te beginnen moet je jou persoonlijke “WinCode” ingeven. Het valt me op dat, pal daar onder, het kopje “Code kwijt?” vermeld staat. Nieuwsgierig als ik ben druk ik op de button en als bij toverslag staat daar een wincode, die totaal verschilt van de mijne. Ai, zo persoonlijk is dus die code nou ook weer niet.

  “Waar kunnen we Uw prijs naar toe sturen?” bevorderd mijn wil om de gevraagde gegevens in te vullen. Als dan ook een bankrekening moet worden ingevuld beginnen er bij mij alarmbellen af te gaan. Pardon, geen geldprijzen, waarom dan wel mijn banknummer? Nou het is heel simpel, als je daarna het vinkje “Algemene Voorwaarden” aanklikt, doe je vanaf dat moment mee aan de “Nationale Postcode Loterij”

Dit kan toch niet zomaar, bedenk ik bij mezelf, dus speur ik de website nog eens af. Bovenaan staat een link “hoe werkt het

Als ik daar op klik ontdek ik het volgende.

In het bevestigingsscherm nadat de deelnemer op de button ‘activeer mijn gratis kans’ heeft geklikt, ontvangt Deelnemer een vrijblijvend kennismakingsaanbod van de Nationale Postcode Loterij.

Dit kennismakingsaanbod is duidelijk afkomstig van de Nationale Postcode Loterij en wordt ook als zodanig gecommuniceerd. Deelnemer kan in gaan op dit aanbod, maar dat hoeft niet. Ook als deelnemer niet op het aanbod in gaat, doet hij nog steeds mee met de gratis kans actie. Als Deelnemer wel ingaat op het aanbod van de Nationale Postcode Loterij, speelt hij/zij tot november gratis mee met de Nationale Postcode Loterij. Hierna speelt hij/zij automatisch betaald verder voor € 13,- (per december 2017 € 13,25) per lot, per trekking, incl. StraatprijsVerdubbelaar. Er zijn 14 trekkingen per jaar en men kan opzeggen wanneer men wilt.

npl-logo

Mijn gulle gift was bijna uitgemond in een extra gift van €159,-