dinsdag 8 juli 2014

Eindelijk.

In de zomervakantie mogen alle kleinkinderen een weekje mee met de camper en dat is doorgaans een groot feest. Nu is het zo dat wij, voorafgaand aan de zomer, een trip naar Turkije hadden gepland, die ongeveer 3 maanden in beslag zou nemen. Daarna zullen als eersten de de beide kleinzoon meegaan naar “De Lente van Drenthe” (en, nee ik heb die naam niet bedacht) in Gasselte.

De jongste is  nog niet zindelijk, dus volgt er begin van het jaar met de 3 jarige het volgende gesprek. “Luister vriend, Opa heeft geen zin in het verschonen van luiers, dus als je mee wilt met de camper…….. weet je wat je moet doen, op het potje plassen en poepen.” Tot eind maart was een gesprek over dit onderwerp geheel onmogelijk, dan draaide hij zich af en negeerde hij je een hele tijd. Op de verjaardag van zijn oudste broer, eind maart, herhaalde ik nog maar eens de stelling en ontdekte een luisterend oor van onze Noah.

De volgende dag, we waren inmiddels onderweg naar Turkije, kregen we een Whattsapp met een filmpje van kleinzoon op het potje die vroeg, “Opa, kom je bijna weer terug?” Meneer had besloten om in het vervolg ‘alles’ op het potje en de WC te doen. Maar 3 maanden is een heeeeele lange tijd. Bij onze terugkomst was Noah zo van zijn stuk, dat hij minutenland op de schouder van oma geen woord kon uitbrengen.

Eindelijk is het zover, we zijn met z’n vieren, onderweg met de camper.

20140707_180017 (800x450) 

En terwijl het prachtig weer is, blijft de grootste aantrekkingskracht toch nog de tablet te zijn.

20140708_113030 (800x450)

Maar ‘gelukkig’ regent het de volgende dag en komen de “Loomdoos” en de kleurboeken tevoorschijn en wordt er voor opa, met veel geduld,  een prachtig ‘dubbel’  Nederlands Elftal Loombandje gemaakt.

20140708_122215 (450x800)

Vanavond de eerste Halve Finale van het WK voetbal in Braziliƫ tussen Duitsland en Braziliƫ.