donderdag 31 januari 2013

Onderweg 3

30-1-2013

Een onstuimige en vooral lange dag.

Om 7 uur de wekker gezet omdat het een lange rit zou worden en we voor het donker wordt op de plaats van bestemming willen zijn. De bestemming is Perigueux waar een camperplek is en we ons toilet kunnen legen.
Wakker is anders als we om precies 8 uur starten voor een rit van 525 km en TomTom voorspelde een rit van 6.5 uur, dus reken dan maar op 8 uur rijden.

Harde wind, zeer harde wind, met zo nu en dan een regenbui. s' Nachts ook al een aantal keren wakker geworden van het hevig schudden van de camper en het rollen van een blikje over de parkeerplek.

Er moet me iets van het hart;
Gister was het de hele dag regen en op sommige momenten dichte mist, zeker toen we Frankrijk inreden en toch rijdt 1/3 van de Fransen zonder licht. Zelfs vanmorgen, rond 8 uur, als het nog schemert, rijden ze dan zonder verlichting. Neem daar bij dat buiten de Tolwegen het allemaal lekker door de bergen slingert en je hebt wel een idee wat er soms gebeurt. Inhaal manouvres op 2 baans wegen en dan zonder verlichting in een dikke bui. Maar je went er snel aan.

Oh, er schiet me van gister nog iets te binnen. TomTom leidde ons een andere weg dan die door de richtingsborden werd aangegeven, nou gebeurt dit vaker, omdat ik een zgn. Truck versie op de Tommy heb staan, wat betekent dat hij/zij rekening houdt met gewicht, breedte en vooral hoogte van de kampeerauto.
Dus als er op onze route een tunnel lager dan 3 m voorkomt, rijdt of leid tommy ons via een andere weg. Zo ook gister, dus een andere route, tot we een bord tegenkomen met “Route Barree” wat zoiets betekent als weg verspert. Maar eigenwijze Nederlanders trekken zich vaak niet zo veel aan van dit soort waarschuwingen met als gevolg dat we na 6 Km op een overstroming stuiten.
Met grote kracht stroomt water van de naastgelegen rivier over de weg.
Hoe diep het is kan ik niet helemaal bepalen, dus na een diepe ademhaling en een gilletje van Ali, Gas! 4 komen we zo tegen!

Oke, we staan dus nu op een camperplekin Perigueux, een mooi plek midden in de stad aan de L'Isle een lieflijk kabbelend riviertje met langs de oever een niet aflatende stroom van Joggers en moeders met steppende kinderen.Morgen wordt een rustdag en wordt er contact gelegd met Nederland en worden deze blogjes verzonden.