dinsdag 2 oktober 2012

Prelude

Het is zo ver, ook Ali heeft afscheid genomen van haar werk.
Na 32 jaar verbonden te zijn, als P&Oer, aan het Maartens College in Haren, heeft ze op een emotioneel afscheidsfeest een punt gezet achter haar werkzame leven.

Er zijn uitspraken als "de hemel inprijzen" en "de loftrompet afsteken" die soms ongepast worden gebruikt, maar als zoveel mensen hetzelfde gaan staan doen, begin je  als normale sterveling toch een beetje aan het fenomeen te geloven.
Oké, ik ben niet helemaal onbevooroordeeld, maar het overkomt je toch als je erbij zit als "de man van"

Na afloop van deze euforische bijeenkomst, sorry voor het cynisme, zijn we met een aantal echte vrienden richting Scandinavisch Dorp afgereisd, waar we een uitgebreide barbecue hebben genoten. (Jezus wat klinkt dit officieel)

Met een met cadeaus afgeladen auto kwamen we om 23.00 uur thuis en tot  02.00 uur hebben we alles uitgepakt en wijntjes gedronken.

Vrij, allebei vrij, nooit meer hoeven werken het drong heel langzaam door, een beetje onwerkelijk nog, maar het drong door.
Daardoor misschien hadden de diverse kaartjes bij de cadeaus een hevige emotionele impact.

Na een dag van verwerken zijn we op pad met onze camper, de eerste dagen blijven we nog in Nederland, omdat we een afspraak hebben in Rijssen op 4 oktober, om de satelliet ontvanger na te laten kijken en eventueel een HD ontvanger te laten installeren.

Hardenberg en Nijverdal, prachtige dorpen in Overijssel. Kortom we genieten!